![]() |
Afrika Parsı ve Özellikleri
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Afrika parsı (Panthera pardus pardus), kedigiller (Felidae) familyasında Afrika'da görülen bir pars alt türü. Boyu kuyruğu ve ön ayaklarıyla en fazla 2 m 20 cm olur ve ortalama Sibirya parsı ile Anadolu parsı boyunda olur. Ağırlık ise 50–80 kg olur. Özellikleri Genelde maymun, sincap gibi hayvanlar yakalarken bazen impala da yakalar. Turistler yüzünden her yıl ortalama 5371 (2006) ve 4567 (2007) pars öldürüldü[kaynak belirtilmeli]. Genelde en büyük düşmanı aslandır. Ortalama 2-3 yavrusu olur ama bu 4'e de çıkar. Yaban domuzu da en sevdiği yiyeceklerden biridir. Gizlenme kabiliyeti ve inanılmaz hızı sayesinde Afrika parsı Afrika'nın beş büyükleri listesinde 2. sıradadır. Hayatının büyük bölümünü ağaç tepelerinde geçirir, diğer avcılardan sakınır. Dağılım 3000 yıl öncesinde tüm Afrika'da yaşarken şimdi Kenya, Nambiya, Botsvana,Tanzanya, Kongo ve 5 - 6 ülkede daha yaşar |
| Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:13. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.
Navbar with Avatar by Motorradforum